Kedves Érdeklődők!

Irodánk  1994 óta tevékenykedik „Amerika” programgazdaként a magyar piacon. Kínálatunkban az Egyesült Államok és Kanada legismertebb látnivalói szerepelnek.


Általános tudnivalók

  • ESTA (USA) és ETA (Kanada) belépési engedély: a belépéshez mindkét országba belépési engedély szükséges. Mielőtt a foglaláshoz hozzákezd, a legelső lépés a belépési engedélyek megkérése. Csak ennek megléte után foglaljon ! Irodánk vállalja a belépési engedélyek intézését.

Az utazáshoz a visszaérkezéstől számított minimum 6 hónapig érvényes útlevél szükséges.


  • Repülőjegy: repülőjegyét az AIR PARTNER Repülőjegy irodánkon keresztül foglaljuk (www.airpartner.hu). Javasoljuk, hogy egy európai átszállással vegye meg repülőjegyét. Árban lehet hogy drágább, de ebben az esetben csak az amerikai érkezési célállomáson kerül sor az országba történő belépésre és vámvizsgálatra. Amerikán belüli átszállás esetén a legelső repülőtéren , ahol a repülőgép leszáll történik a belépés és a vámvizsgálat. Ebben az esetben ki kell venni a csomagokat, átesni a belépési procedúrán és vámvizsgálaton, majd újból fel kell adni a csomagokat a célállomásig.


  • Szállás:

az amerikai szállodák sajátossága, hogy az ágyak nagyobb méretűek ( kb. francia ágy méret) . Az esetek többségében a 2 fős szobában egy nagyobb méretű ágy van elhelyezve és nem 2 db szóló ágy, illetve a 4 fős szobában két nagyméretű ágy található (ezért nem használjuk a részvételi díjaknál a két-három ágyas kifejezést). Ez a foglaláskor fontos tényező az utazók összetétele miatt ! A megadott szobaárakat bontjuk szobánként két-három-négy fő elhelyezésére .


A szállodák 90 %-ban a szobaár nem tartalmazza a reggelit, a szállodák nem kínálnak reggelit.

Természetesen az épületben, vagy annak közelében lehetőség van reggeli elfogyasztására. Ám ez alatt is elsősorban különböző péksüteményeket, hosszú kávét kell érteni , nem a hagyományos európai reggelit. Az autóbuszos körutak során kérjék az idegenvezető tanácsát, segítségét az étkezéseknél.

  • Autóbuszos körutazások angol nyelvű idegenvezetéssel:

A meghirdetett utak garantált indulású autóbuszos körutak, amelyeket elsősorban európai utasok részére szerveznek. Fontos, hogy az utazók közül valaki értsen- legalább alapszinten- angolul, hogy a leglényegesebb információkat át tudja adni az útitársaknak (az utasok nagy része sem „perfekt angol”– hiszen Európa különböző országaiból érkeznek) . Az autóbuszos körutak során utasonként egy db. bőrönd a megengedett poggyász (plusz kézitáska).

A túrák a város megadott szállodájától indulnak, ott veszik fel az utasokat, és legtöbbszörugyanoda érkeznek vissza. A körutazások során áttekintő képet kapnak az érintett látnivalókról, de az alaposabb megismerés érdekében javasoljuk, hogy érkezzenek pár nappal korábban a túra indulási városába, illetve a túra végén töltsenek ott még pár éjszakát és fedezzék fel a várost. Az ehhez szükséges szálláshelyet (illetve ehhez igazodó repülőjegyet) kérje irodánktól. A túrákon alapvetően nincs ellátás, de idén újdonságként néhány úthoz felárért foglalható reggeli csomag.

  • Fly and Drive

A Fly and Drive ajánlatainknál az útvonalat úgy állította össze az amerikai partner, hogy figyelembe vette a napi látnivalókat és azok függvényében a megtehető kilométert. A szállásokat így rendelte hozzá a napi programokhoz. Ajánlatainkban a repülőjegy ára irány árként került feltüntetésre. Ezek az árak egy kényelmesebb, egyszeri (európai) átszállásra vonatkoznak. Két, vagy több átszállás vállalása esetén lehet olcsóbb repülőjegyet

találni !

Az első szállodába történő érkezésekor útiokmány csomag várja az utasokat a recepción (néhány nagyobb városban az amerikai partner képviselője személyesen is) . A csomagban a szállodai Voucherek, a napi részletes útvonalterv, térképek, fontosabb információk (esetleges belépőjegyárak) szerepelnek. Az érkezés napjának estéjén a partneriroda képviselője telefonhívással üdvözli az utasokat és megbizonyosodik róla, hogy rendben megérkeztek-e?


  • Gépkocsibérlés

Autóbérlés esetén javasoljuk a kényelmesebb autók bérlését. A kocsi típusokról és árakról a honlap alján található „Gépkocsibérlés” rovatban talál információt. Ott a pontos adatok megadását követően kiválaszthatja az Ön számára legjobban megfelelő gépkocsit és árat.

Az ár autó kategóriára és nem konkrét típusra vonatkozik. A foglalás további lépéseihez a rendszer felkínálja ugyan a kártyás fizetés lehetőségét, de javasoljuk, hogy ennél a pontnál inkább lépjen kapcsolatba irodánkkal és NE ADJA meg kártyaszámát ! A biztonságos fizetés érdekében az átutalást irodánk végzi és az ügyintézés során a kiválasztott gépkocsiról a számlát is mi küldjük Önnek.


Fontos tudnivaló, hogy a gépkocsi ugyanazon városban, helyszínen történő felvétele és leadása gazdaságosabb, mint az eltérő városban történő felvétel ill. leadás. A különböző városokban történő felvétel ill. leadás esetén visszaszállítási díjat ( Drop of Charge) kell fizetni. Kivételt képez a díj fizetése alól Florida és Kalifornia. Azonban főszezonban bizonyos kategóriánál itt is fizetendő a díj.


  • Utasbiztosítás

Amerikai utazása előtt alaposan járja körbe az utasbiztosítás kérdését (Bank kártyához kapott biztosítását is) és javasoljuk, hogy megfelelő szolgáltatást nyújtó betegség, baleset , poggyász biztosítás nélkül ne induljon el. Bármelyik biztosító alapbiztosításával is gondban lehet baj esetén, mert az USA-ban az orvosi, kórházi szolgáltatások drágák. Utasbiztosítás ügyében is kérje ki irodánk javaslatát és tanácsát!


Észak-Amerika egy lenyűgöző földrész, rengeteg izgalmas látnivalóval. Fedezze fel Amerikát!


Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

A Szerviz Iroda munkatársai